Workshops en cursussen - omdat theorie minstens net zo belangrijk is als praktijk

Wat honden weten

Voor wie: hondeneigenaren en -enthousiastelingen, (semi)professionals

Waar: nader te bepalen

Wanneer: nader te bepalen

Honden zijn uitzonderlijk goed in het lezen van en communiceren met mensen. Ze zijn hier op veel fronten zelfs beter in dan chimpansees, met wie wij toch vele malen meer verwant zijn. In de cursus 'de wetenschap in huis' gaan we in op wat de wetenschap nu weet over wat honden allemaal van ons begrijpen, hoe ze op ons zijn aangepast en waar ze ons soms voor de gek kunnen houden. Begrijpt je hond wat je ziet? Onthoud hij wat je weet? Kunnen honden zich schuldig voelen? En zijn er ook dingen die we nog niet van onze beste vriend weten? Daarnaast leg ik een aantal 'testjes' uit die je lekker thuis, of ter plekke in de workshop, kunt proberen met je hond. Een combinatie van kennis vergaren en heel veel lol hebben dus! Maar ook zonder hond is de workshop leuk om te volgen. Geef je snel op, want vol = vol!

 

Kosten

Wat honden weten - gymzaal Thesinge (incl koffie, thee en gebak) €25 (VOL)

Wat honden weten - Dogcenter Kerkwijk (incl koffie, thee en lunch) €35 (GEANNULEERD

 

 

Hellup, een pup! 

Voor wie: iedereen geïnteresseerd in honden en het ontstaan van gedrag, specifiek eigenaren van pubers (deel 1) en jonge pups (deel 1 en 2)

Waar: online

Wanneer: Nieuwe data zijn nader te bepalen

 

Hebt u een pup (tot 5 maanden oud) of bent u van plan om er binnenkort een in huis te nemen? Of bent u benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de eerste maanden van zo'n nieuwe huisgenoot? Tijdens de online cursus Hellup, een pup! ga ik in op algemene zaken die vaak niet naar voren komen bij een reguliere puppycursus, maar die vaak wel spelen bij (nieuwe) puppyeigenaren. Denk aan vragen als:

  • Wat moet ik in huis halen voor mijn nieuwe pup?
  • Hoeveel mag mijn pup bewegen?
  • Hoe stop ik kauwen/bijten/slopen/in huis plassen?
  • Wil ik een bench en hoe leer ik mijn pup dit aan?
  • Waarom is mijn pup 's avonds zo druk en hoe kan ik hier iets aan doen?
  • En veel meer..

De cursus duurt 1.5 tot 2 uur, inclusief tijd voor vragen. In de eerste helft gaan we in op de ontwikkeling van pups en hun gedrag: welke levensfasen kennen honden en hoe gaan we het beste mee om? Hoe leren honden? Hoe kan ik mijn pup het beste socialiseren? En hoe zit het nu met die dominantie? Dit deel is tevens los te volgen, waarbij nog iets dieper ingegaan wordt op de achterliggende theorie.

Tijdens de tweede helft gaan we met deze theorie kijken naar praktische zaken als bench- en zindelijkheidstraining, op een veilige en leuke manier spelen en bewegen en bespreken we puppyperikelen als bijten en slopen en hoe hiermee om te gaan. 

 

Kosten

Hellup, een pup! - gehele cursus €20

Hellup, een pup! - deel 1 uitgebreid €12,50

 

Let op: deze cursus is inbegrepen bij de puppycursus. Als u eerst de theoriecursus hebt gedaan en later de praktijk kunt u eveneens uw kosten terugvragen.

 

Puberpupperikelen

Voor wie: eigenaren van een pup die net voor of in zijn puberteit zit 

Waar: Online

Wanneer: Nieuwe data zijn nader te bepalen

De puberteit kan een lastige periode zijn, voor zowel u als uw puberpup. Uw eens zo brave pup lijkt ineens alle commando's te zijn vergeten, af en toe doof te worden en enorme energiepieken te ervaren. Wat gebeurt er in het puberend hondenbrein? Is uw hond u aan het uittesten of is er meer aan de hand? In deze cursus krijgt u de handvatten om, samen met uw hond, deze puberperiode goed te doorstaan. Waar moet u rekening mee houden en wat moet u juist wel, en juist niet doen? Ook ga ik deze avond in op de voor- en nadelen van castratie.

Tijdens deze cursus komt een stukje achterliggende theorie over ontwikkelingsfasen en leren bij honden naar voren. Dit wordt dieper op ingegaan tijdens de cursus Hellup een pup!. 

Kosten

Puberpupperikelen   €17,50

 

Let op: deze cursus is inbegrepen bij de jonge honden cursus. Als u eerst de theoriecursus hebt gedaan en later de praktijk kunt u eveneens uw kosten terugvragen.

 

Toekomstige workshops/cursussen

Clickeren en shaping

Voor wie: hondeneigenaren en (semi)professionals

Waar: nader te bepalen

Wanneer: nader te bepalen

Tijdens deze leuke workshop leert u de ins en outs van het omgaan met de clicker. We beginnen met de theorie, waarna u de clicker uit mag proberen op zowel uw medecursisten als uw eigen hond. We sluiten af met diverse praktijkoefeningen. Omdat deze workshop op locatie gegeven moet worden zijn we afhankelijk van de geldende maatregelen rondom het coronavirus. Een datum en locatie zullen daarom later bepaald worden. Wel kunt u zich alvast opgeven voor de interesselijst, om op de hoogte gehouden te worden over de ontwikkelingen en eventuele geplande data in de toekomst.

 

Geschiedenis & domesticatie

Voor wie: iedereen geïnteresseerd in hoe de hond die we nu kennen tot stand is gekomen, (semi)professionals

Waar: online en/of op nader te bepalen locatie

Wanneer: nader te bepalen

De huishond die we nu kennen heeft een geschiedenis die miljoenen jaren terug gaat. Van de eerste hondachtigen die uit Amerika kwamen, via de gemeenschappelijke voorouder die honden en wolven delen, naar protohonden en uiteindelijk onze hond. Hoe is onze hond tot stand gekomen? Wat is er gebeurd tijdens de domesticatie en waarom spreken wetenschappers van 'co-evolutie' met de mens? Hoe zijn al die verschillende rassen ontstaan? En wat zijn honden nu precies van wolven? En moeten we daar iets mee? Tijdens deze cursus komt het allemaal aan bod. Data moeten nog vastgesteld worden, maar opgeven voor de interesselijst is al mogelijk. U wordt dan op de hoogte gehouden van ontwikkelingen en krijgt een berichtje zodra er data gepland zijn.

 

Opgaveformulier


Uw contactgegevens zullen enkel gebruikt worden voor correspondentie over de cursus/workshop waarvoor u zich opgegeven hebt. Uw gegevens worden niet opgeslagen of doorverkocht

Wanneer u hieronder akkoord gaat met de algemene voorwaarden bent u officieel aangemeld voor de workshop/cursus. U ontvangt zo snel mogelijk een bevestiging met een factuur.